konferencia

2018.10.29. 20:03

„A beteg lelke az én lelkem„ – vallják az egészségügyi dolgozók

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei tagjai tizedszer tartottak konferenciát. A kisbéri találkozón előadásokat és egy megható kisfilmet is láthattak, halhattak a szakdolgozók.

P. P.

Ördög Krisztina és Bihacker Anna bemutatták a speciális tárolót

Fotó: Palásti Péter/24 Óra

Bár nagyon sok értékes gondolat hangzott el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei tagjainak konferenciáján, a pénteki tanácskozás legemlékezetesebb pillanatai mégis azok voltak, amikor levetítették a Veled – másokért című filmet. A csaknem 2900 tagot számláló szervezet jelenlévő tagjai a művelődési házban láthatták, hogy miként adják kézről kézre a beteget a mentők az orvosoknak, az ápolóknak, a nővéreknek, a gyógytornászoknak, akik más munkakörökben dolgozó kollégáikkal együtt mindent megtesznek a páciensek gyógyulásáért.

A megható, szemekbe könnycseppeket csalogató képsorok között olyan szívhez szóló mondatok is olvashatók voltak, mint ez: „A beteg szíve az én szívem, a beteg lelke az én lelkem – együtt küzdünk.”

Tény, hogy az egészségügyi szakemberek minden műszakja a küzdés maga. A szakdolgozóké pedig különösen az. Megyei vezetőjük, György Borbála szerint ezért is tartották meg most tizedik alkalommal szakmai konferenciájukat, hogy jobban megismerjék egymás munkáját.

A jelenlévőket dr. Mogyorósi József, a kisbéri kórház igazgatója köszöntötte, majd Üveges Péterné országos alelnök fejtette ki gondolatait, a későbbiekben pedig egymást követték a kiselőadások.

Mások után a cukorbetegekkel való bánásmódról például Kosdiné Tóth Judit mondott sok hasznos konkrétumot, Berkes Bettina pedig a gyógytornászok szerepéről, dr. Richter Katalin viszont a gyógyszerelés fontosságáról, míg Mirejder Beatrix „A szultán álmáról” szólt.

A szakdolgozók hivatásában is az a legszebb, hogy tanúi lehetnek az emberi érzelmeknek. Örömöknek és bánatoknak egyaránt. Közéjük tartozik a komáromi Mózes Ilona és a kisbéri Nerhaftné Hermann Ibolya, akik elismerést is átvehettek a konferencián. Kollégáikkal együtt ők is jól tudják, hogy a teljes gyógyulásig gyakran hosszú az út. Az emberi tényező mellett persze szükség van speciális eszközökre is. Például olyan tárolóra, melyet a konferencián is bemutattak: ebben szagmentesen helyezhetők el a pelenkák és a betétek.

Ördög Krisztina és Bihacker Anna bemutatták a speciális tárolót (Fotó: Palásti Péter/24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában