szolidaritás

2018.10.03. 15:01

Másfél napon át futottak az Öreg-tó körül az ultrafutó rendőr kollégái

Sokan támogatták itthonról is Kreidl Csaba rendőr alezredest a világ egyik legnehezebb versenyén, a Spartathlonon.

Cs.Zs.

Fotó: Csernyik Zsombor/24 Óra

Harmadik alkalommal teljesítette a Spartathlon ultramaratoni futóversenyt Kreidl Csaba rendőr alezredes, a megye „vasembere”, a megyei rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának vezetője. Mialatt az alezredes Athén és Spárta között küzdött a 246 kilométeres távval, kollégái és több társszerv képviselői a tatai Öreg-tó körül harminchat órás folyamatos váltófutással támogatták a kihívásokat kedvelő rendőrt.

– Sokan úgy gondolják, hogy ennek a versenynek a teljesítése emberfeletti teljesítmény. Tudjuk, hogy mekkora erőfeszítés ez kollégánknak, ezért lélekben próbáljuk támogatni azzal, hogy minél többen állunk mögötte – mondta a tavaly indult kezdeményezésről Borka László címzetes rendőr őrnagy, aki nem mellesleg a tatai futás szervezője.

Borka Lászlótól azt is megtudtuk: a múlt évben néhány kollégájával gondoltak egyet, és míg Kreidl Csaba Görögországban futott, addig 57 jelentkezővel ők is rótták a tóköröket Tatán. Idén a társszervekhez is eljutott a támogató futás híre, így a honvédségtől, a katasztrófavédelemtől, a mentőktől és a Tatai Futóklubtól összesen 85 lelkes vállalkozó érkezett a másfél napos programra.

A Spartathlonon minden résztvevő kapott egy GPS nyomkövetőt, aminek segítségével online itthonról is nyomon tudták követni, kollégájuk éppen hol tart, melyik ellenőrzőpontot hagyta el.Kreidl Csabának, bevallása szerint sok erőt adott, hogy kollégái mellett a társszervek képviselői is ilyen mértékben támogatták a világ egyik legnehezebb versenyén.

A Spartathlonról

A Spartathlon egy 246 kilométeres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. Az 1983 óta évente megrendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol. A futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak. A verseny Pheidippidész athéni futár Hérodotosz görög történetíró által dokumentált futását reprodukálja. A történészek szerint ez a futás adja a modern maratoni mitológia alapját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idei verseny „női szakaszát” az esztergomi Maráz Zsuzsanna ultrafutónő nyerte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában