fórumot tartottak

2018.10.22. 11:30

Korózs Lajos szerint át kellene alakítani a nyugdíjrendszert és az egészségügyet

Tatabányán nyugdíjas szervezeteknek tartottak fórumot, melyen a nyugdíjasok ellátása és az egészségügyi dolgozók jövedelme állt a középpontban.

S.G.

A Nyugdíjas Parlament Egyesület fórumot tartott a tatabányai és környékbeli nyugdíjasklubok és szervezetek képviselőinek. Az eseményen részt vett Korózs Lajos, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke és Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Egyesület elnöke is.

Korózs Lajos a nyugdíjasok helyzetével kapcsolatban elmondta: a nyugdíjrendszer átalakítására lenne szükség. Miközben ugyanis a nyugdíjasok egyharmada él a létminimum alatt, vannak néhányan, akik milliós járandóságokat kapnak havonta. Hozzátette: az elmúlt időszakban 6 ezerrel csökkent a megye népessége. A természetes fogyás a KSH szerint az első félévben az elmúlt év hasonló időszakához képest 5%-os volt.

Az egészségügyben dolgozók bérével kapcsolatban elhangzott: a foglalkoztatottak átlagkeresete nem éri el a 170 ezer forintot. Az egészségügyi alapellátás tekintetében elhangzott: Esztergomban tartósan három háziorvosi praxis betöltetlen, de Naszályon, Oroszlányon és Tatabányán is van orvoshiány, s fogorvosok is hiányoznak a rendszerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában