érdekvédelem

2018.10.26. 19:04

Idősügyi konferencia Esztergomban: az elődök tapasztalata a jövő záloga

Idősügyi konferenciát tartottak Esztergomban a Városháza nagytermében. Fontos kérdésekről is tartottak előadást szakemberek.

Kemma.hu

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24Óra

Idősügyi konferenciát tartottak Esztergomban

Ünnepi közgyűlésre és Idősnapi Konferenciára hívták meg az érdeklődőket október 26-án a városháza nagytermébe, ahol az Esztergom és Környéke Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesület (ENÉKE) volt a házigazda.

Romanek Etelka és Erős Miklós (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra)

A rendezvényt elsőként Erős Miklós ENÉKE elnöke köszöntötte, aki tekintettel arra, hogy az egyesület idén húsz éves, beszámolt az eltelt két évtized fontos állomásairól, kiemelkedő eredményeiről. Romanek Etelka, Esztergom polgármestere a következő gondolatokkal köszöntötte az időseket:

-A digitális korszak X-, Y- és Z-generációja pedig nap, mint nap rá kell, hogy jöjjön: az idősek nélkül nincs valóságos ismeretszerzés, nincs erkölcsi, szellemi gyarapodás, az elődök kincsei nincsenek rejtve, de szükséges a nemzedékek közötti kommunikáció. Úgy gondolom, hogy az idősekkel való párbeszéd nyelvezete a tisztelet, az alázat kell legyen.

A konferencián több előadást is hallhattak a résztvevők, így Jászberényi József egyetemi tanár Az idősek helye és szerepe a családban, Tonk Emil egyetemi docens Hogyan éljünk idős korban?, Némethné Jankovics Gyöngyi, GYOSZ elnök A nyugdíjasok érdek-képviselete valamint Néveri Péterné rendőr főhadnagy Baleset megelőzés idős korban témájú expozéját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában