szlovák ételek

2018.10.20. 07:00

Hódított a cicinka Cséven

„Gyerünk – menjünk vendégségbe…” – Régi ízek nagyanyáink konyhájából címmel szervezett gasztrokulturális rendezvényt a Piliscsévi Szlovák Önkormányzat.

W. P.

„Gyerünk – menjünk vendégségbe…” – Régi ízek nagyanyáink konyhájából címmel szervezett gasztrokulturális rendezvényt a Piliscsévi Szlovák Önkormányzat.

Fotó: Walczer Patrik/ 24 Óra

A környékbeli településeken élők körében is népszerű program nyitányaként a tájházba várták az érdeklődőket, ahol Csapucha Katalin, a Kálmánfi Béla Művelődési Ház igazgatója mutatta be az évtizedekkel korábban élt emberek mindennapjait.

A tárlatvezetés után a művelődési ház épületében folytatódott tovább a program, ahol tizenhárom asszony invitálta ételkóstolásra a résztvevőket. A szervezők étlapján hagyományos régi szlovák ételek, valamint a piliscséviek körében népszerű kalácsok is helyet kaptak.

Főételként disznótoros káposztát kínáltak fel – amelyből teljes adagot lehetett kapni –, az igazi különlegességekből pedig kóstolókat szolgáltak fel. Az éhes vendégek sorban álltak a savanyúkáposztás tésztáért és a lekváros-zsemlemorzsás gombócért is, de a talányos nevű cicinka, valamint a csévi módra elkészített tócsni is igen népszerű volt a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában