lábatlan

2018.10.25. 07:23

Határozat szabályozza, mekkora lehet a zaj

Zajkibocsátási határérték megállapítására irányuló eljárásban hozott határozatot elsőfokú környezetvédelmi hatóság képviseletében Schantzl Edit, Lábatlan jegyzője.

F. K.

Zajkibocsátási határérték megállapítására irányuló eljárásban hozott határozatot Schantzl Edit, Lábatlan jegyzője.

Forrás: Google Street View

A kérelmező egy Gerecse utcai lakos volt, a határozat egy Kamberek úti vendéglátóipari egységre vonatkozik. Az érintettek körébe tizenkét Kálvária utcai, ugyanennyi Rozália utcai, egy Orgona utcai, négy pince, présházas és egy beépítetlen ingatlan tulajdonosa tartozik.

A megállapított zajkibocsátási határérték az említett helyeken egyöntetűen ötven decibel (dB) 06–22 óra, illetve negyven dB 22–06 óra között. A zajforrás helyén, illetve a hatásterületén bekövetkezett minden olyan változást, amely határérték-túllépést okozhat, a változást követő harminc napon belül be kell jelenteni a polgármesteri hivatalban.

A határozat ellen a közlésétől számított 15 napon belül van fellebbezésnek helye. Ezt a megyei kormányhivatal Tatabányai Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának kell címezni, és a polgármesteri hivatalban lehet leadni.

(Főoldali kép: Google Street View)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában