rangsor

2018.10.28. 15:30

Három megyei gimnázium is bekerült a 100 legjobb közé

A Tatabányai Árpád Gimnázium 74., az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 66., a Tatai Református Gimnázium pedig a 93. helyen végzett az ország legjobb középiskoláinak százas listáján.

K. D./ W.P

Fotó: 24 Óra

A kiadvány készítői az értékeléshez a kompetenciamérések adatait, a négy kötelező érettségi tárgy eredményeit és a felsőoktatásba jelentkezett hallgatók átlagpontszámát vették figyelembe. A hatodik éve elkészülő HVG-rangsor a szülők döntését is segíti, hogy melyik intézményben érdemes folytatni gyermekeiknek középiskolai tanulmányaikat.

A Tatabányai Árpád Gimnázium igazgatója, Kovács Miklós elmondta: az elmúlt öt esztendőben most végeztek a lista legelőkelőbb helyén. Az igazgató úgy vélte, ez az egyik legobjektívebb létező rangsor. Hozzátette, a realitásokat figyelembe véve szeretnének hosszú távon jó helyen szerepelni a listán. Céljuk, hogy a legjobb százban mindenképpen benne legyenek, külön kihívás lehet egy kicsivel előrébb kerülni, amelyre lát lehetőséget az elkövetkezendő években.

– Amikor visszatérünk a Fő térre, a felújított intézménybe, az ottani környezet is fellendítheti a gyerekek érdeklődését, lehetőséget adhat a fejlődésre – fogalmazott az igazgató.

Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium évek óta szerepel a rangsorban, amelyen korábban az ötvenedik helyet is elfoglalhatta a négy-, öt- és nyolcévfolyamos osztályokat indító iskola.

– Az is hatalmas elismerésnek számít, hogy egy harmincezres lélekszámú város gimnáziuma évről évre befér a száz legjobb intézmény közé. Természetesen örülünk a helyezéseknek, ugyanakkor nem értékeljük visszalépésként, hogy az ötvenedik hely után ezúttal a hatvanhatodik helyet foglalhatjuk el – válaszolta megkeresésünkre Smiger András, az intézmény igazgatója.

A Dobó Katalin Gimnázium igazgatójától azt is megtudtuk, a pedagógusoknak ez fontos visszajelzés, hiszen ezzel elismerik az ő munkájukat is. A gyermekek szülei pedig látják, hogy az iskolában olyan minőségű munka folyik, amelyet elvárhatnak az intézménytől.

Illés Dániel, a Tatai Református Gimnázium igazgatója elmondta, korábban még nem kerültek be az ország legjobbjai közé, meg is lepte őket az eredmény, nem gondolták, hogy ennyit sikerült előrelépniük.

– Megtisztelő rajta lenni ezen a listán, kötelez minket arra, hogy a jövőben még inkább igyekezzünk. Friss még a hír, de igazgatóhelyettes kollégámmal már elkezdtük elemezni az eredményeinket annak érdekében, hogy pontosan kiderüljön, mik az erősségeink, mi az, amiben fejlődnünk kell – hangoztatta Illés Dániel.

Az igazgató hangsúlyozta, mindig van egyfajta hullámzás az évfolyamok eredményességében, szeretnének mindent úgy folytatni, ahogy eddig, az értékre nevelést tartják a legfontosabbnak.

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában