rózsaszínben

2018.10.13. 07:00

Az életért motoroztak és gyalogoltak Tatabányán

Nem véletlenül kötöttek rózsaszín lufikat a motorjaikra az ország legjószívűbb motorosai: a rákszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet ők is.

S. G.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Rózsaszínbe öltözött hölgyek, sportolók, mély hangon felbőgő gépek és motorosaik sorakoztak a tatabányai városháza előtt, hogy a Gyalogolj az életért! akcióban részt vegyenek. Az Érted Szövetség az idén tizenhatodik alkalommal hirdette meg a különleges akciót, amely a rákszűrések fontosságára, a megelőzésre hívja fel a figyelmet.

A Turul Népe Tatabányai Motorosok és a Tunderground Club tagjai vezették fel a menetet, Schmidt Csaba polgármester és Schmidt-Tóth Piroska, valamint a városból érkező vendégek követték őket, akik között sportolók, klubok képviselői is voltak. A menet a Szent Borbála teret érintve kelt át a Dózsakerti hídon. A Szent Borbála Kórházban köszöntötték az érkezőket, és egy fiatal lány, Pintér-Beck Erika felolvasta azt a versét, amelyet a tavalyi séta ihletett.

Dr. Dombi J. Péter főorvos, a program díszvendége hangsúlyozta: a figyelemfelkeltés a legfőbb üzenete az eseménynek. Minden évben újabb közösségek csatlakoznak az akcióhoz, így az idén motoros felvezetéssel vonulhatnak a kórházig. A sok fiatal számára, akik elkísérik szüleiket, nagyszüleiket a gyaloglásra, számukra már természetes lesz a szűrővizsgálatokon való részvétel. Fontos lenne ugyanis, hogy a 40–45 éves hölgyek legalább kétévente részt vegyenek a szűrővizsgálatokon. Jelenleg a megszólított hölgyek mindössze 25–30 százaléka aktivizálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában