jövő

2018.10.09. 11:24

A szakképzési centrum pályára állítja a fiatalokat

Pályaorientációs rendezvénnyel próbálta felkelteni a középiskolás fiatalok érdeklődését a Tatabányai Szakképzési Centrum október 9-én.

Kemma.hu

Pályaorientációs rendezvénnyel próbálta felkelteni a középiskolás fiatalok érdeklődését a Tatabányai Szakképzési Centrum október 9-én.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Az esztergomi Balassa-iskolában rendezett eseményen többek között a pályakezdés, a pályaválasztás, a fiatalok kkv-szférában való elindulása állt a fókuszban. A rendezvényen ezen túl a korai iskolaelhagyásról, a fiatalok körében magas munkanélküliségről, a helytelen pályaválasztásról is szóltak.

A bevezetők egyikében az is elhangzott, hogy a járásban az álláskeresők között a 25 év alattiak vannak a legtöbben, valamint, hogy 30 százalék a csupán a 8 általános végzettségűek száma. Ugyancsak előadásban valamint kiállítóstandokon ismerhették meg az érdeklődők többek között a Tyco-t, a Richtert, a Kirchhoff-ot, a Magyar Honvédséget, és a Zoltek Zrt-t. Tatabányán, a Bánki-Péch Antal iskolában is hasonló rendezvényt tartottak kedden, itt többek között az AGC is standdal várta a fiatalokat.

További részletek a 24 Óra október 10-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában