szívesen sétál

2018.10.30. 14:00

A 95 éves Erzsi néni tavalyig hírből ismerte csak a kórházat

Erzsike néni 20 éve még építkezésen is segített az unokájának, és ha teheti, a mai napig szívesen sétál.

Kemma.hu/tata.hu

Erzsike néni 20 éve még építkezésen is segített az unokájának, és ha teheti, a mai napig szívesen sétál.

Forrás: tata.hu

95. születésnapján, a Fényes fasori Idősek Otthonában köszöntötte dr. Beró Henrietta alpolgármester Józsa Károlynét október 30-án.

Erzsike néni Bokodon született, majd dolgozni jött Tatára. Először a mai Kristály Hotel épületében volt konyhalány, ott ismerkedett meg az akkor pincérként dolgozó férjével.

Később a honvédségnél szintén konyhán dolgozott, azt követően pedig bányacsilléket pakolt, egészen a nyugdíjig, miközben a gyermeknevelés feladatai is rá hárultak. Négy gyermeke született, hét unokája és 6 dédunokája van.

Ahogy a tata.hu írja, Erzsi néni egészen a közelmúltig egyáltalán nem volt beteg, kórházban életében először tavaly kezelték egy törés miatt, 20 évvel ezelőtt még részt vett az unokája házépítési munkálataiban is.

10 éve lakója a tatai Idősek Otthonának, s bár mostanában gyengélkedik kicsit, ha teheti, még mindig hódol kedvenc időtöltésének, a sétának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában