oroszlány

2018.09.08. 09:17

Beiratkozásra várják a kis tipegőket a Silhouette balettosai

A hatodik tanévet kezdi meg A Vértes Agorájában az oroszlányi Silhouette Balett Együttes.

Sugár Gabi

Csáky Máriától, az együttes vezetőjétől megtudtuk: a közművelődési intézmény megnyitása óta tartanak balettoktatást Tatabányán. Ma már öt csoportban 70 gyermeket tanítanak a tánc szeretetére. A legkisebbek 2,5 évesen tipegnek be, s a legidősebbek felsős diákok. Minden évben gálaműsoron mutatják be tudásukat a gyerekek, és legutóbb egy versenyen is indultak, ahol a tatabányai diák országos második helyezést ért el.

Az idei beiratkozás szeptember 11-én, kedden lesz, 16 árától A Vértes Agorájában. Felmenő rendszerben oktatják a gyerekeket, így az eddigi diákjaikat várják vissza, valamint azokat a kicsi gyerekeket, akiket érdekel a tánc.

A nyár utolsó tábora A Vértes Agorájában a Silhouette Balett Együttes által szervezett programsorozat volt augusztus utolsó hetében. A táborlakók közül sokan rendszeresen járnak a tanévben a balettiskola óráira is. Csaknem harmincan – zömében lányok – vettek részt az egy- hetes táborban, amelynek zárásaként kis műsort adtak különböző népek táncaiból. Emellett nyelvtörőket, verseket is tanultak Tóth Zsókának, A Vértes Agorája művészeti főmunkatársának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában