2018.09.09. 17:00
Ínyenc halétel lett az idei Esztergom Étele
A „Sült harcsa zöldfűszeres lángossal, sáfrányos paradicsommártással” kreációval 200 ezer forintot nyert Simon Krisztián és Deres Péter kettőse az Esztergom Étele versenyen szeptember 8-án.
Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra
Az Ízek Korok Hangulatok fesztivál keretében megrendezett gasztrokulturális megmérettetésen közel egy tucat csapat versengett. A zsűri rendkívül szigorú és magas szakmai szempontok alapján ítélkezett, élén Buday Péter és Jászai Tibor országos hírű mesterséfekkel, illetve a zsűriben helyett kapott Bánhidy László esztergomi alpolgármester is.
A hatodik alkalommal megrendezett Esztergom Étele rangadón a fődíj mellett számos oklevelet, különdíjat is átadtak, tulajdonképpen egy induló csapat sem távozott kisebb-nagyobb elismerés nélkül.
A „Rokonok” néven versenyző szakácsduó egy rendkívül erős mezőnnyel küzdött, hiszen az már a zsűrizéskor látható volt, hogy a kreátorok igencsak kitettek magukért, rendkívüli fantáziával, ritkán látott konyhatechnikai leleményességgel és páratlan ötleteséggel alkották meg finomságaikat. Az Erzsébet Parkban tartott Esztergom Étele verseny győztesének kreációja egy éven át szerepel a királyváros legmenőbb éttermeinek étlapján.
Buday Péter, a díj átadása előtt többek között azzal méltatta a győztesek kreációját, hogy az minden tekintetben hibátlan volt, az alkotók pedig a csirke-, sertés- és bárányhúsok helyett, igaz nem egyedüliként, fel merték vállalni a magyar konyha gazdag halétel kínálatában rejlő lehetőségeket.