szignók

2018.09.13. 07:13

Ezernél több aláírást gyűjtöttek az azbesztmentesítésért

A lakóépületek szórt azbeszt szennyezésének megszüntetése érdekében a közelmúltban aláírásgyűjtést szervezett Tatabányán is az LMP.

Sugár Gabriella

A lakóépületek szórt azbeszt szennyezésének megszüntetése érdekében a közelmúltban aláírásgyűjtést szervezett Tatabányán is az LMP.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Ezernél is többen írták alá az íveket. Ezzel kapcsolatban hétfőn délután a polgármesteri hivatal előtt tájékoztatta Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke és Körtvélyfáy Menyhért önkormányzati képviselő a sajtó munkatársait.

Elhangzott: Tatabányán hatezernél is több embert érint még manapság is ez a probléma; Dózsakert mellett Sárberekben több ezer lakást. Az 1970-es évek környékén főként szigetelő anyagként használt azbeszt egészségkárosító hatása ma már bebizonyosodott, súlyos légúti problémákat okoz.

Kiemelték: országos felmérésre lenne szükség, majd össze kellene állítani az azbesztmentesítési programot. Azokkal is foglalkozni kellene, akiket esetleg valamiféle egészségkárosodás ért, s gondoskodni kellene hulladéklerakók kialakításáról is. A képviselők ezután átadták az íveket a hivatal illetékesének.

Címkék#azbeszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában