Tatabánya

2018.09.03. 19:43

Első egyetemi tanévét indította az Edutus

Az Edutus első egyetemi tanévét nyitották meg hétfő délután. Az első évfolyamot kezdő fiatalok mellett az elmúlt év legszorgalmasabb hallgatóit is díjazták, dr. Fekete Mátyás főiskolai tanár pedig professor emeritus címet kapott.

Körtvélyfáy Dina

Első egyetemi tanévét nyitotta meg hétfőn az Edutus

Az eseményt Vigh László tudományos és nemzetközi rektorhelyettes nyitotta meg, aki elsőként az elnökség tagjait: Némethné dr. Gál Andrea megbízott rektort, Bencsik János országgyűlési képviselőt, Schmidt Csaba polgármestert, dr. Dóka Ottót a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettesét és Jelen Tamást a MÜTF alapítvány elnökét köszöntötte.

Némethné dr. Gál Andrea elmondta, az Edutus augusztus óta viselheti főiskola helyett az egyetem címet, mert a 2017-es esztendőben teljesítettek az alkalmazott tudományok egyeteme minősítés kritériumait. Az elsőéveseknek azt tanácsolta, egyetemi éveikre lehetőségek tárházaként tekintsenek, de kötelességeiről se feledkezzenek meg. Hozzátette, az intézmény a gyakorlati alapú oktatásra helyezi a hangsúlyt, a nyelvtudást is fontosnak tartják, amelynek elmélyítésére az Erasmus program segítségével külföldön töltött félévek jó lehetőségek.

Később dr. Dóka Ottó mutatta be az Edutus Egyetem képzési helyszínén induló, de a Széchenyi István Egyetemhez tartozó új informatikai képzést, amelyre tizennégyen jelentkeztek. A szak újdonsága, hogy államilag finanszírozott formában is indult, ellentétben az Edutus többi képzésével. A tervek között szerepel az is, hogy a közeljövőben az Edutus Egyetem indíthassa el a gazdasági informatikai szakot.

Bencsik János az elmúlt harminc évre emlékezett vissza, amely munka eredménye, hogy a szeptembert már egyetemként kezdhette meg az egykori Modern Üzleti Tudományok Főiskolája. Schmidt Csaba hangsúlyozta, Tatabányának szüksége van egy „szellemi műhelyre”, ami olyan szakembereket képez, akik a helyi munkaerőpiacon tudnak elhelyezkedni és kamatoztatni naprakész tudásukat.

A beszédek végeztével Laskay Zsolt és Laskay Zsoltné, a tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola tanárai mutatták be produkciójukat. Ez követte a gólyák ünnepélyes eskütétele, majd Jelen Tamás a MÜTF Alapítvány Diákja címet adományozott Zámbó Ágnes gazdálkodási és menedzsment alapszakos, levelező tagozatos hallgatójának. Pócsi Dániel kimagasló tanulmányi eredményéért vehetett át a tíz hónapra szóló, Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, dr. Fekete Mátyás, az Edutus korábbi főiskolai tanára pedig professor emeritus címet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában