tehetség

2018.09.29. 16:12

Az év mesterfodrászának nemcsak az ollója, de a szíve is a helyén van

A fiatal mesterfodrász, Kurucz Erika a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szervezete (VOSZ) díját vehette át a minap a Príma Gálaesten. A fiatal üzletasszony a nagynéni szakmai örökségéről, rászorulók hajvágásáról, és frizuradivatról mesélt.

Sugár. G.

Forrás: beküldött fotó

– Meséljen a kezdetekről!

– A nagynéném fodrász volt és édesanyám gyakran járt hozzá. Mindig elkísértem, talán ez az egyik oka annak, hogy fodrász lettem. Nagyon jó tanuló voltam, a szüleim próbáltak meggyőzni arról, hogy más szakmát válasszak, de nem jártak sikerrel.

Az iskola elvégzése után hol kezdett dolgozni?

– Vállalkozó vagyok, önálló üzlettel, vendégkörrel. Tatabányán, egy kis helyiségben kezdtem. Ahogy alakult a vendégköröm, egyre nagyobb lett a szalonom. Tíz éve jöttem át Tatára, idén júniustól vagyok a belvároshoz közeli új szalonban testvéremmel, Kurucz Ágival. Mellette technikusok és tanulók is segítik a munkánkat.

Kurucz Erikának nagy tervei vannak a jövőre nézve is (Beküldött fotó)

Külföldre jár szakmai kurzusokra. Mennyire követik a hazai hölgyek, urak a legújabb divatot?

– A divat világában dolgozom és erre az állandó változás a jellemző, így képezni kell magam. Ahogy a ruhatárunk is változik évszakonként, a hajunkra is ráfér néha a megújulás. Évente többször járok külföldre – Londonba, Milánóba – szakmai továbbképzésekre. Októberben a világkongresszuson híres fodrászoktól leshetem el a következő év trendi divatját. Ezekre némi csúszással, de ma már itthon is nyitottak a vendégek.

Melyek mostanság a legdivatosabb hajviseletek?

– Az idei őszi/téli hajdivatban a bordós árnyalatok uralkodnak, de alapvetően változatos a divat. Időközönként vissza-visszatérnek trendek, stílusok, színek, formák. Régi klienseim már sokszor rám bízzák magukat, az újakkal konzultálok a frizuráról.

Versenyeken is részt vesz?

– Tanulóként többször voltam első helyezett, majd Hajas László mesterfodrásszal jártam külföldi versenyekre. Később a bemutatókat helyeztem előtérbe. Felkerültem egy pesti mesterfodrászhoz, aki mellett folyamatosan sajátíthattam el a legújabb technikákat. Több kozmetikai cégnek oktató és bemutató fodrásza voltam, szalontréningeket tartottam.

A legújabb trendeket is nyomon követi (Beküldött fotó)

Karitatív tevékenységet is folytat.

– A fővárosi szakmai klubestekhez kapcsolódóan rendszeresen mentünk el a fóti gyerekvárosba, hogy díjmentesen vágjuk le a gyerekek haját. Később itthon beszélgettem erről egy vendégemmel, aki a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóval áll kapcsolatban és egy tatabányai magánszervezet, a Segítő Jóbarátok tagja. Azonnal melléjük álltam. Felsőgallán kezdtük, ahol Ágival és az akkori csapatommal 20 gyermeknek vágtam le a haját, majd mozgósítottuk a kollégákat, ma pedig már több tucat fodrász vágja le évente 400 gyermeknek ingyenesen a haját. Még ajándékokat is szoktunk vinni nekik.

Mik a jövőbeli tervek?

– Az utóbbi időben felépítettem egy fürdőruhamárkát, de terveim között szerepel egy fodrásziskola létrehozása is. Fontosnak tartom a folyamatos segítségnyújtást és szeretném erre ösztönözni a kollégáimat is. Divatbemutatókon, fotózásokon és a szalonban továbbra is dolgozom és várom a szépülni vágyó hölgyeket és urakat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában