Ácsteszér

2018.08.13. 17:30

Visszahelyezik a helyéről „elvándorolt” régi földutakat

 Van az úgy, hogy valami nem ott van, ahol lennie kellene. Használati tárgyainkkal ez gyakran előfordul, közutakkal viszont ritkán. Ám Ácsteszéren ez is megtörtént.

Palásti Péter

Búza László is részt vesz nagy gépével a régi-új út építésében

A közelmúltban egyértelművé vált, hogy az ácsteszéri önkormányzat tulajdonában lévő földutak az évek során átrendeződtek, nyomvonaluk valójában nem ott halad, ahol kellene. Akkor derült rá fény, amikor több területnek új gazdája lett, s ők kimérették saját telkük határait. Volt, aki a mások által útként használt magántulajdonát beültette kukoricával, más kordont épített, vagy nagyméretű karókat vert a talajba.

Búza László is részt vesz nagy gépével a régi-új út építésében

Tekintettel arra, hogy ezekre az utakra szükség van, a képviselő-testület tagjai úgy döntöttek, hogy helyreállíttatják azokat, méghozzá az eredeti nyomvonalon. Az első ütemben három helyen dolgoznak a munkagépek. A Kacsa-tóhoz vezető földúton, a Horog-alattin, ami a majorba vezet, továbbá a Táncsics utca vége és a temető közötti szakaszon.

Mivel a munkagépek üzemórája cseppet sem olcsó, az idén csupán 1,5 kilométert tudnak helyreállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában