MoLaRi

2018.08.31. 13:06

Ezért szólalnak meg hétfőn a szirénák

Senki ne ijedjen meg hétfő délelőtt: szirénázás zavarja meg Nyergesújfalu, Dorog és Esztergom-kertvárosának nyugalmát, de nincs ok a pánikra!

kemma.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság üzemeltetésében lévő Paks és 30 kilométeres környezetében telepített, valamint a Monitoring és Lakosságriasztó Rendzser (MoLaRi), riasztó-tájékoztató alrendszerén hétfőn délelőtt tizenegy órakor Nyergesújfalun, Dorogon és Esztergom-kertvárosban megszólaló szirénákat hangos üzemű, (teljeskörű) próba keretében tesztelik. A hétfői próba kapcsán a lakosságnak nincs tennivalója – tájékoztat a Katasztrófavédelem.

A MoLaRi rendszer fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatása. Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása szükség esetén megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat ellenőrizni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában