rekonstrukció

2018.08.03. 07:24

Jövőre avatják fel az új hajóállomást Esztergomban

Elkezdődött az esztergomi hajókikötő környezetének rekonstrukciója, amelynek első lépéseként elbontották a régi állomásépületet.

W. P.

Budapest, 2016. április 17. A Mahart Budapest nevû sétahajója a dunai hajózási szezon nyitórendezvényén Budapesten, a Margit hídnál 2016. április 17-én. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Marjai János

Az elbontott ingatlan az árvizek alkalmával rendszerint víz alá került, a 2013-as árvíz alkalmával a hömpölygő folyó be is omlasztotta az épület falát. Az árhullám levonulásával ugyan helyreállították az ingatlant, de ez a káresemény felgyorsította az eseményeket.

Németh Zsuzsa, a Mahart Passnave Kft. titkárságának vezetője elmondta, hogy a céljuk, egy teljesen új, az utasok kényelmét kiszolgáló, vízre telepített, nemzetközi hajóállomás létrehozása. Az új kikötő könnyebben fogadhatná a nemzetközi szállodahajók és a menetrendszerinti járatokon utazókat is.

Az állomás a Budapest, Battyhány téren található állóhajóhoz hasonlóan helyet biztosít a jegypénztárnak, valamint a kiszolgáló személyzetnek és vezetéknélküli internettel, valamint utastájékoztató rendszerrel várja majd az utasokat. Az elbontott épület helyét beparkosítják, az új kikötőt jövő év elején adhatják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában