alkotások

2018.08.12. 09:14

Egyre népszerűbb az ácsi kézművestábor

Kilencedik alkalommal rendezték meg a a Bors Judit Kézművestábort a Bartók Béla Művelődési Házban.

N. T.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a a Bors Judit Kézművestábort a Bartók Béla Művelődési Házban.

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Az idei program főként az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programnak (EFOP) köszönhetően valósult meg, valamint számos helyi vállalkozó is támogatta felajánlásokkal a tábort. A gyerekek egész héten különböző technikákat sajátíthattak el Bazsóné Nagy Marianna táborvezetőnek és segítőinek köszönhetően.

Egyebek közt üvegfestés, zsugorfóliázás, batikolás, kavicsdíszítés és barkácsolás is szerepelt a programok között, de a parafadugó- és zseníliaállatok készítése is lenyűgözte a résztvevőket. A tábor nagyon népszerű a helyi fiatalok körében, hiszen évről évre egyre többen kapcsolódnak be a foglalkozásokba, óvodások, általános és középiskolás diákok egyaránt. Idén harmincan vettek részt a foglalkozásokon.

– A gyerekek minden nap 10 és 15 óra között hasznosan töltötték el idejüket és rengeteg élménnyel gazdagodtak. Ősszel folytatódik a tábor, amely szintén a Bartók Béla Művelődési Ház szervezésében valósul meg – mondta Bazsóné Nagy Marianna. A táborvezető hozzátette: minden évben ezzel a táborral állítanak emléket a korábbi kézműves-foglalkozások vezetőjének, Bors Juditnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában