kemény kritika

2018.08.28. 17:16

Tatai Fényes Kemping: talán eljárt felette az idő?

Nemcsak a Fényes Fürdő medencéivel vannak gondok a vendégek szerint. Többen a területen található kemping állapotát is súlyos kritikákkal illetik. Elmondásuk szerint penészes fürdők, lyukas faházak, és darázsfészkek keserítik meg a nyaralók napjait.

Goletz-Deák Viktória

Fényes Kemping

A Fényes Fürdő közösségi oldalán osztották meg többen is véleményüket a Tata strandján található kemping állapotáról. A fényképekkel alátámasztott írásokból kiderül, hogy a nyaralók egyáltalán nincsenek megelégedve a faházak állapotával. A padlót borító linóleum fel van szakadva, a zuhanyzók nincsenek takarítva és penészesek, a közös konyha is piszkos, penészes, a bútorok pedig szakadtak és hiányosak.

Ám nem csak a közösségi oldalakon olvasható negatív vélemény a kempingről. Több népszerű, szállást kereső oldalon is elégedetlenkedtek a vendégek:

„Sajnos a ház nagyon lepukkant állapotban volt. Hiányos volt a konyha felszereltsége, nem volt rendesen takarítva. Az ágyak rendben voltak. A szoba hangulata volt olyan, mintha egy építkezés alatt álló házba ágyakat toltak volna.”

„A faházakban lévő zuhanyzó/WC ’tisztaságát’ erősen kifogásoltuk.”

„Koszos, undorító, tele volt keresztes pókokkal a szoba, a WC, a fürdőszoba is. Látszott, hogy nem takarítanak. A fürdőszoba penészes volt, a zuhanyozó egésze rozsda, a zuhanyfejekből ki volt szedve a zuhanyrózsa, a mosdó csaptelepből ömlött a víz”.

Természetesen pozitívumok is szerepeltek az észrevételek között. Sokan dicsérték a tanösvényt és a környezetet, illetve szinte mindenki egyetértett abban, hogy a személyzet nagyon kedves volt, bár többen is megjegyezték, hogy kevesen voltak.

A fotókat és a véleményeket látva levélben megkerestük a Fényes Fürdőt üzemeltető Városkapu Zrt. vezérigazgatóját, Berczelly Attilát, hogy reagáljon az észrevételekre. A vezető először is megköszönte, hogy a sokat foglalkozunk a Fényessel, és megjegyezte, hogy minden megjelenést örömmel vesznek.

Majd leszögezte, hogy a közösségi oldalakon írt véleményekre nem reagál, csak egyszerűen elfogadja azokat. Megjegyezte: a Városkapu Zrt. nyolc létesítményének számos teendői miatt nem is tudja ezeket nyomon követni. Válaszlevelében azért a miértekre is megkaptuk a választ, amit változtatás nélkül közlünk.

„A véleményben megfogalmazottak hitelessége, oka, kialakulásának körülményei, felelősségi körei szinte ellenőrizhetetlenek, kivizsgálhatatlanok. A Vásárlók könyvébe kerülő hivatalos bejegyzéseket a hatályos jogszabályok alapján meg kell válaszolni, tehát a vélemények megfogalmazására ott hatékonyabb lehetőséget látok.” Ezt írta a vezérigazgató, aki szerint a kemping ára megfelel a nyújtott szolgáltatások minőségének.

„A Fényes fürdőről és szolgáltatásairól a legtöbb tatai tudja, hogy elavult, sok nehézséggel küszködő létesítmény. De mivel sokaknak így is kell, ezért küszködünk vele, működtetjük, méghozzá azzal az árképzéssel, ami szintén egyedülálló, mint a hely állapota. Ez vonatkozik az alacsony komfortfokozatú turisztikai szálláshelyekre, amit az idén is több ezer gyerek, fiatal és felnőtt vett boldogan igénybe. Nekik nem biztos, hogy lett volna megfelelő kondíciója más módon megoldani a nyári pihenést, természetesen előidézve használatuk módjával a műszaki problémákat is! Így fordulhatnak elő ilyen dolgok!” – érvelt a szakember.

A strand állapotát is többen kifogásolták, ők a víz piszkosságát és az algásodást említették, illetve, hogy hideg a víz. A vezérigazgató szerint az előbbiek a hőségnek tudhatóak be, és nincs nagyon olyan strand, ami ebben az időben ne algásodna be. A Fényes Fürdő hideg vizű strand, nem fűtik – még a gyerekpancsolót sem – a medencék hőmérsékletét pedig minden reggel kiírják a pénztár melletti táblára.

A vezérigazgató arra a kérdésünkre is megadta a választ, hogy szerinte a leírt vélemények elfogadhatóak-e egy kempingnél?

„A fentiek figyelembevételével és az itt nem említettekkel együtt válaszolva utolsó kérdésére: Igen, elfogadhatóak!” szögezte le Berczelly Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában