Kis-duna

2018.08.21. 15:32

Döbbenetes fotó: egy hét alatt tényleg kiszáradt a Duna mellékága

Esztergomban a Kis-Duna egy hete sem volt a túl vízbő állapotban, augusztus 21-re viszont egy szakaszán tényleg teljesen kiszáradt.

Kemma.hu

A Duna extrém alacsony vízállása a Kis-Dunát és egyéb mellékágait is érinti. Ahogy arról korábban beszámoltunk, mindez hátráltatja a hajózást, az árufuvarozók kapacitásuk egyharmadát tudják csak kihasználni, a személyszállító hajók forgalmát korlátozták, a kikötők kihasználtsága is csökken.

Mindemellett az alacsony vízből egyre-másra kerülnek elő a világháborús robbanószerkezetek: augusztus 20-án Dunaalmáson egy, 21-én Nyergesújfalun pedig több gránátot is találtak. Hogy milyen drasztikus a helyzet, azt jól mutatja az alábbi fotó és videó is. A kettő között egy hét telt el, és jól látható, hogy az augusztus 14-én már egyébként is csak pár centis víz egy szakaszon teljesen eltűnt a Kis-Dunából augusztus 21-re. Érdemes figyelni a videóban és a képen is a hidat, az alapján beazonosítható, honnan tűnt el a víz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=2Q1STNYCmH0

A Kis-Duna augusztus 21-én
Fotó: Walczer Patrik/24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában