IV. Brigetio Országúti Mezőnyverseny

2018.08.09. 10:34

Bicikliverseny miatt nehezebb lesz a közlekedés Észak-Komáromban

A vasárnapi IV. Brigetio Országúti Mezőnyverseny miatt Észak-Komáromban az alábbi helyeken hosszabb-rövidebb időre lelassul az autós forgalom.

kemma.hu

A megye adott otthont a XVII. Kínok Kínja nemzetközi mezőnyversenynek

A Brigetio Kerékpáros Sportegyesület augusztus 12-én 9 órai kezdettel rendezi meg a IV. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt. A verseny ideje alatt a városban több helyen is rendőrök irányítják majd a forgalmat, emiatt lassabb haladásra kell számítani.

A kerékpáros versenyen résztvevők várható létszáma 200-300 fő, akik rövid – vagy hosszútávon indulhatnak.Mindkét mezőnyt a szervezők által biztosított sárga figyelmeztető jelzéssel ellátott felvezető- és záró gépkocsik kísérik. A szintidőt el nem érő versenyzők a záró gépkocsi után, rendőri biztosítás nélkül folytathatják a versenyt – tájékoztatják a lakosságot a megyei rendőrkapitányság munkatársai.

A rövid-és hosszútávon induló mezőnyök egyszerre, lassú rajttal startolnak a Sport utcából. A versenyzők felvezető gépkocsi kíséretében, egy bolyban haladnak a Sport utca – Beöthy Zsolt utca – Mártírok útja (1. sz. főút) -körforgalom – Igmándi út (13. sz. főút) útvonalon, majd a város lakott területét elhagyva a 13. sz. főút mellett található kamion termináltól a két mezőny szétválik.

A csémi vasúti átjáró után „repülőrajttal” indulnak tovább a versenyzők, körülbelül 5 perc időkülönbséggel, eltérő útvonalon a hosszú- és a rövidtávon.

Útvonal:

Hosszútáv: 13. sz. főút – 8136. sz. út – Kocs- Tata Molnár út (ipari park mögött) – Környei út – körforgalom (TESCO) – 8119. sz. út – 8137. sz. út – Kömlőd – 8155. sz. út – Dad – 8135. sz. út – Császár – Vérteskethely – 81. sz. főút – 13. sz. főút – Komárom Igmándi út (13. sz. főút) – körforgalom – Mártírok útja (1. sz. főút) – Bem József utca – Sport utca.

Rövidtáv: 13. sz. főút – 8136. sz. út – Kocs (Arany János út – Kossuth Lajos út – Komáromi út) – 8142. sz. út – Mocsa – Komárom Mocsai út – Szőnyi út (1. sz. főút) – Mártírok útja (1.sz. főút) – - Bem József utca – Sport utca.

A versenyt a legveszélyeztetettebb helyszíneken, útkereszteződésekben rendőri forgalomirányítással, valamint a repülőrajtig, illetve a mezőny széthúzódásáig megkülönböztető jelzéssel ellátott felvezető és záró szolgálati gépkocsival biztosítjuk. A veszélyeztetett helyszíneken (nagyobb útkereszteződések, forgalmas kijelölt gyalogos átkelőhelyek) a rendőrök polgárőrök segítségét veszik igénybe a balesetveszélyes szituációk elkerülése érdekében.

Emiatt 9 és 10 óra között a forgalom lassú haladására kell számítani a Mártírok úton, az Igmándi úton, a körfogalomtól Kisbér irányába, illetve Komárom külterületén a 13-as számú főút Kisbér felé vezető forgalmi sávjában.

9 és 14 óra közötti időben a kerékpárverseny útvonalán, a 13-as számú főút teljes hosszában, a 81-es számú főút Vérteskethely – Kisbér közötti szakaszán, az Igmándi úton, a Mártírok úton, a Szőnyi úton, a Mocsai úton, valamint Kocs, Tata, Kömlőd, Dad,

Császár, Vérteskethely, Mocsa településeken és a településeket összekötő mellékutakon akár 40-50 kilométer/óra sebességgel is haladó kerékpáros versenyzők megjelenésére kell számítani.

A rendőrök azt kérik a sofőröktől, valamint a gyalogosoktól, hogy fokozott figyelemmel, óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek.

(Borítókép: Illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában