Neszmély

2018.07.04. 14:55

Süteménykóstolással értek véget az idei Hídverő Napok

A Hídverő Napok idén is változatos programokkal várták az érdeklődőket Neszmélyre, ahol többek között süteménysütő versenyt is tartottak.

K. D.

Volt mit kóstolnia a zsűrinek a vasárnapi süteménysütő versenyem

Szombaton zenés ébresztővel kezdődött a nap, majd a rendezvény ünnepélyes megnyitója következett, ahol Janovics István polgármester mellett Popovics György és Czunyiné dr. Bertalan Judit is köszöntötte a résztvevőket.

A folytatásban a sportosabbak futóversenyen vehettek részt, a délután folyamán pedig Mészáros Árpád Zsolt énekelt az Operett Voices Társulattal. Később Szekeres Adrien is színpadra lépett, utána utcabál következett a Szalai Band zenekarral. A kikötőből este ismét elindultak a Dunán a mécsesek, folytatva a hagyományt, melynek során mintegy háromezer mécsest bocsátottak útjukra a folyón, amelyek érintették a társrendező településeket.

Vasárnap Lábatlanról, Szárligetről, Kocsról érkezett táncosok szórakoztatták a közönséget, felléptek a baji nyugdíjasok, és dunaalmási szeretetotthon lakói. A gyerekek kedvence a Tihanyi Vándorszínház előadása volt, akik a Csodahegedű című zenés mesejátékkal érkeztek Neszmélyre.

Volt mit kóstolnia a zsűrinek a vasárnapi süteménysütő versenyem

Szintén az esemény második napján rendezték meg az ötödik süteménysütő versenyt, melyre felnőtt és gyermek kategóriában nevezhettek a versenyzők. A Szappanos István vezette négytagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen számtalan mutatós és ízletes édességet kóstolhattak meg. A gyerekek közül a dunaalmási Hajdu Medox málnás mascarpone kupolája lett az első, második helyre a lábatlani Sterczer Balázs futott be kókuszos-csokis rombuszával. Harmadik lett a szintén dunaalmási Lévai Márton meggyes krémese.

A felnőtteknél a neszmélyi Eckl Ilona gyömbéres koszorúja nyerte el leginkább a zsűri tetszését, ezt követte a szintén helyben élő Kálmán Zsuzsanna egzotikus brownie-ja. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a dunaalmási Lévai Ferenc állhatott fel mákos-meggyes csók fantázianevű süteményével. A nyertesek étkészlettel, kupával gazdagodtak.

A Hídverő Napok végül a művelődési házban ért véget a süttői énekkar műsorával, de a süteményeket szintén megkóstolhatták a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában