pályázat

2018.07.04. 07:24

Nagyobb lett a nyergesi óvoda

A nyergesújfalui képviselő-testület legutóbbi ülésén módosította a Padányi téri Nyergesújfalui Benedek Elek Óvoda alapító okiratát.

F. K.

A döntés előzménye egy sikeres pályázat volt. Az önkormányzat támogatást nyert el az intézmény gyermeklétszámának növeléséhez, a város 17 új hely létesítésére vállalt kötelezettséget. A beruházás befejeződött, az óvodában reggelente 125 apróságot tudnak várni. A létszámbővítésnek meg kellett jelennie az alapító okiratban. A testületi döntéssel ez megtörtént.

Egy másik napirendi pont keretében a képviselők elfogadták a Nyergesújfalu Város Fejlesztéséért és Működtetéséért Közhasznú Közalapítvány elmúlt évéről szóló beszámolót. A döntésben szerepel az is, hogy őszig át kell tekinteni az alapítvány hatékonyabb működtetésének lehetőségeit. Az eredmények közt szerepel például, hogy a Kernstok általános iskola és a Zafféry Károly Szalézi Középiskola könyvtárát készségfejlesztő játékkal, a gyermekorvosi rendelőket két-két inhalátorral tudták segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában