egészségügy

2018.07.06. 07:43

Kitüntették azokat, akik életüket tették fel mások gyógyítására

A Batthyány Kázmér Szakkórháznak van múltja, de jövője is; ezt bizonyítja a minap átadott díj is.

P. P.

Semmelweis Ignác születésnapjához kötődően köszöntötték Kisbér egészségügyi dolgozóit a Batthyány Kázmérról elnevezett szakkórházban, melyen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Sinkovicz Zoltán polgármester és dr. Szinyi Károly alpolgármester is.

Az ünnepségen dr. Mogyorósi József, az intézmény megbízott igazgatója köszöntött mindenkit, majd a képviselőasszony szólt a jelenlévőkhöz. Egyebek mellett elmondta: büszke arra, hogy a választókörzetében van egy ilyen jó hírű kórház, amelybe nemcsak a környékről, de más megyékből is szeretnek idejönni a rehabilitálandó betegek. Tudják ugyanis, hogy itt kiváló munkát végeznek a szakemberek, s ennek köszönhetően hamarabb gyógyulhatnak.

Később felidézte, hogy a kisbéri kórházban nemrég több mint félmilliárdos fejlesztés történt, majd utalt rá, hogy bízik a folytatásban. A cél ugyanis az, hogy tovább emelkedjen a betegellátás színvonala, még biztonságosabb és kiszámíthatóbb legyen az. Végül köszönetet mondott a kórház vezetőinek és valamennyi dolgozójának lelkiismeretes, magas színvonalú munkájukért.

Az ünnepség folytatásaként dr. Dömötör Imre főorvos idézte fel Semmelweis munkásságát, majd Sinkovicz Zoltán polgármester köszöntötte az ünnepelteket. Szólt arról is, hogy a város továbbra is magáénak érzi a kórházat, bár annak fenntartásáról az állam gondoskodik. Később a járás valamennyi lakója nevében köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozóknak azért az áldozatkész munkájukért, amit folyamatosan tesznek a rászorulókért.

Beszéde után átadta a képviselő-testület által odaítélt „Egészségügyi és Szociális Tevékenységért Díjat” Mészárosné Varga Etelka főnővérnek, majd a polgármesteri keretből elismerésben részesítette Mogyorósiné Kiss Ilona körzeti ápolónőt, továbbá Kocsis János mentőápolót. Később dr. Mogyorósi József és Nagyné Iványi Gabriella ápolási igazgató átadta a kórházi jutalmakat, továbbá azt az emlékérmet, amelyet tavaly alapítottak, és azt szimbolizálja, hogy a kórháznak van múltja, jelene, s lesz jövője is. A Batthyány Kázmér-díjat ezúttal dr. Újvári László adjunktus vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában