első a megyében

2018.07.07. 18:53

Elkészült az első elektromos töltőállomás, ráadásul ingyen használható

Elektromos töltőállomást építettek Kocson. Az „áramkút” stílszerűen a Kocsi múzeum előtt található, mintegy jelezve, hogy a kocsi kocsi – némi túlzással – az egyre biztonságosabbá és környezetbaráttá váló személyszállítás igazi előfutárának tekinthető.

Petrik

Júniustől már használható a töltőállomás.

Fotó: Dallos István/24 Óra

Az állomás felállításának előkészületei már februárban az adminisztrációs feladatokkal, illetve az áramszolgáltatónál a lekötéssel meg is kezdődtek. A földmunkák és a kábelfektetés áprilisban zajlott, majd június közepén el is készült maga az állomás.

Júniustől már használható a töltőállomás.
Fotó: Dallos István/24 Óra

– Jelenleg már működik a töltőállomás és mindenki ingyen használhatja – emelte ki Simon László polgármester. – A kút önkormányzati tulajdonban van. A létesítéséhez még az akkori Nemzetgazdasági Minisztériumtól nyertünk mintegy két és félmilliós támogatást, amelyet 450 ezer forinttal az önkormányzatunk egészített ki. Szűkebb hazánkban ez az első elektromos töltőállomás, amely egy községben működik. Mint a település első embere megemlítette, az állomás már üzemel, de a hivatalos átadását egy későbbi időpontra tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában