Kocs

2018.06.17. 10:28

Tizenhét millióból újult meg a konyha

Óvoda-bölcsőde melegítő konyhájának felújítása Kocs községben címmel pályázott a falu a Terület és Települési Operatív Programból elérhető támogatásra. Ebből a keretből több mint 17 millió forintot el is nyert.

P. J.

Tizenhét millióból újul meg a kocsi óvodai konyha

Az önkormányzat célja az volt, hogy támogassa a munkavállalói mobilitást, többek között a kisgyermekes szülők munkaerő-piacra történő visszatérését a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésével.

Tizenhét millióból újult meg a kocsi óvodai konyha

A településen található száz férőhelyes óvoda mellett egy 12 fős bölcsőde-fejlesztés is megvalósult. Ezzel a beruházással a nem kifejezetten az alternatív gyermekmegőrzési formák egyikének megvalósítása volt a cél, hanem, hogy egy tálalókonyhával az étkezés egészséges körülményeit, korrekt feltételeit megteremtsék. Hiszen ez a nevelés mellett a hátrányos helyzetűek számára a második legfontosabb szempont.

A szülők munkaidejéhez igazodó nyitva tartást az intézmény az igények alapján fel is vállalja. A projekt közvetlen munkahelyet ugyan nem teremt, és új óvodai férőhelyeket nem hoz létre, de a fejlesztés a meglévő óvoda és bölcsőde infrastrukturális helyzetén javít. Az intézmény a környékbeli gyermekek ellátást is biztosítja. A konyha „építésén” kívül, az udvaron, a szélsőséges nyári időjárás miatt a kinn tartózkodást komfortosabbá tévő pancsolót is felállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában