Vértesszőlős

2018.06.22. 20:05

Dugóra felkészülni: jövő héten kezdődik az 1-es főút felújítása

Tatabányán megújult a Győri út, valamint a Baji bekötőút csaknem egy-egy kilométeres szakaszon. Pénteken pedig bejelentették, hogy megkezdődnek a munkálatok az 1-es főút vértesszőlősi átkelési szakaszán is. A felújítások több mint két kilométeres hosszúságban zajlanak majd.

Petrik József

Jövő héten elkezdődik az 1-es főút vértesszőlősi szakaszának felújítása

Fotó: Dallos István/24 Óra

Az elkövetkező két-két és fél hónapban a menetidő jelentős meghosszabbodására kell felkészülniük a Tatabánya–Vértesszőlős és a Tata–Vértesszőlős irányában közlekedőknek. Hétfőn, illetve kedden ugyanis az 1-es számú főút vértesszőlősi átkelőszakaszán megkezdődik a teljeskörű útfelújítás. Június 22-én, pénteken erről tartottak tájékoztatót a forgalmas útszakasz „mentén”.

Jövő héten elkezdődik az 1-es főút vértesszőlősi szakaszának felújítása
Fotó: Dallos István/24 Óra

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 100 milliárd forintos, országos útfelújítási keretéből összesen 270 millió forintot fordítanak a településen áthaladó mintegy 2 kilométeres útszakasz korszerűsítésére. Ez a nagy horderejű beruházás azonban némi kényelmetlenséggel jár, erre fel kell készülni az itt élőknek és az erre autózóknak egyaránt. A politikus szólt arról is, hogy Tatán, a Május 1. úton is megindul a visszatérő források okozta útburkolati problémák felszámolása.

Kovács Ádám, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának fejlesztési és felújítási osztályvezetője azt hangsúlyozta, hogy hétfőn és kedden már meg is kezdik az útpálya kopórétegének, aszfaltborításának felmarását. A Tatabánya felőli „oldalon” pedig a haladási sebessége túllépést jelző táblákat is felszerelnek. Emellett kicserélik a víznyelőrácsokat, fedlapokat, valamint a vízelvezető „árkokat” is kitisztítják.

– A csapadékvíz-elvezető rendszer hiányosságaink felszámolása egyértelműen a gyalogosok komfortérzetét szolgálja – fogalmazott Nagy Csaba polgármester. – Esős időben ugyanis az erre közlekedő járművek az úttestről egészen a házak faláig verik fel a vizet. A munka végeztével ez megszűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában