Helyi közélet

2018.06.13. 15:33

A szerencse az idén a mocsaiak mellé állt

Ötödik alkalommal rendezték meg a Komáromi Járás jótékonysági bálját, amelynek idén az Ötösfogat Étterem adott otthont Bábolnán.

Nagy T.

Az eseményt Molnárné dr. Taár Izabella járási hivatalvezető álmodta meg és keltette életre. A rendezvény különlegessége, hogy minden alkalommal a bál teljes bevételét egy kistérségi óvoda viheti haza. Az eseményt megtisztele jelenlétével Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a kistérségi települések polgármesterei, képviselői és több támogató is.

Molnárné dr. Taár Izabella köszöntőjében úgy fogalmazott, attól vagyunk erősek, hogy mindannyian megéreztük azt, ha a kicsiket összeadjuk, abból nagy lesz. – Ha a kicsi szándékokat összerakjuk és eggyé tesszük, abból erő lesz és nagy dolgokat tudunk alkotni – emelte ki a járási hivatal vezetője, aki hozzátette: pontos összeget még nem tud mondani, de az biztos, hogy idén is több mint egymillió forint gyűlt össze. Czunyiné dr. Bertalan Judit kihangsúlyozta, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően számos óvoda újulhatott meg az elmúlt években.

Idén a mocsai Kiscsillag Óvodának kedvezett a szerencse, hiszen a térség országgyűlési képviselője az intézmény nevét húzta ki a kalapból, így ők kapják meg a jótékonysági bál teljes bevételét. A bevétel mellett egy állatkerti utazást is kisorsoltak a szervezők, melyet a komáromi Szivárvány Óvoda apróságai nyertek el.

A többi óvodának sem kellett búslakodnia, hiszen Czunyiné dr. Bertalan Judit minden kistérségi óvodának lehetőséget biztosít egy parlamenti látogatásra.

A bált egy gálaműsor előzte meg a Bábolnai Ménesbirtok Kamaratermében, ahol fellépett a Ritmus Művészeti Iskola két növendéke, Dezsényi Kata és Kocsis Péter, a bábolnai Cseperedők Néptánccsoport és Asbóth Zsolt idegenvezető mesélt a jelenlévőknek Bábolna történelméről. A jubileumi alkalomra készült egy, a járás településeinek történelmét összefoglaló rövid ismertető is, amelyeknek jelentősebb eseményeit élőképekben elevenítették meg a Komáromi Járási Hivatal dolgozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában