nem lehet elég korán...

2018.05.28. 11:06

Így tanították a rendőrök balesetmegelőzésre a kicsiket

Több településre is ellátogattak a megyei rendőrök, hogy játszva tanítsák meg a gyerekeknek, hogyan lehetnek a legnagyobb biztonságban.

kemma.hu/police.hu

A gyerekek sok hasznosat tanultak a rendőröktől

Forrás: police.hu

Az Esztergomi Rendőrkapitányság beosztottjai május 26-án a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársaival és a megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkárával együttműködve Süttőn tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást.

A gyerekek sok hasznosat tanultak a rendőröktől
Fotó: police.hu

Másnap Esztergomban és Pilismaróton várták gyermeknap alkalmából az érdeklődőket, akik szerettek volna megismerkedni a rendőrség munkájával. A gyermeknapi rendezvényen bemutatásra kerültek a rendőrség technikai eszközei, szolgálati gépkocsija, valamit a technikai eszközeinek használata.

A kicsik nagyon élvezték, hogy renőrruhába bújhattak
Fotó: police.hu

Természetesen játékos körülmények között tanították a gyermekeket a biztonságos közlekedés szabályaira, és a forgalom irányításra, a rendőri karjelzések ismeretére. A gyerekek a gyakorlati foglalkozásokon örömmel és nagy érdeklődéssel vettek részt, végül büszkén távoztak a rendőrségi állomásról saját ujjlenyomatukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában