falunap

2018.05.30. 14:07

Az Aranypogácsa-díjat is kiosztották Bajon

Ördöglángost és baromfimixet is készítettek a baji falunapon. A főzőversenyen végül hármas holtverseny alakult ki.

P. P.

Sokan mérték össze főzőtudományukat a baji falunapon

Fotó: Mazán T.

Az idei falunapon is volt minden, mi szem-szájnak ingere. Vadat, halat, s mi jó falat – ez utóbbiak között különleges pogácsákat is – egyaránt kóstolhattak a helyben élők és vendégeik szombaton.

Sokan mérték össze főzőtudományukat a baji falunapon
Fotó: Mazán T.

A „Nemzetiségi Táncoslábú Csapat” tagjai például baromfimixet produkáltak, amiben volt pulyka- és csirkehús, zúza és máj, libaaprólék, de még kacsaszív is. A Baji Hagyományőrző Fiatalok Klubjának tagjai ördöglángossal lepték meg a zsűrit, a Hajba és Hemmerlein családok barátai pedig olyan borjúpörkölttel, melynek alapanyagát maguk nevelték.

Mások hagyományos finomságokat készítettek, de a zsűri így is nehéz helyzetben volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy hármas holtverseny alakult ki. A borosgazdák egyesületének vaddisznópörköltje, a nemzetiségi énekkar marhalábszárpörköltje és a nyugdíjasklub vaddisznóhúshoz adott kapros-tojásos nokedlije egy-egy pont híján egyaránt maximumot kapott.

Egy másik bíráló bizottság a neszmélyiek sütésének végeredményét díjazta Aranypogácsa-díjjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában