füzitői napok

2018.05.29. 18:51

Huszonhatodik alkalommal ünnepeltek együtt az almásfüzitőiek

Május utolsó hétvégéjén ismét együtt ünnepelt Almásfüzitő apraja-nagyja a Szabadidőparkban, ahol már 26. alkalommal rendezték meg a Füzitői Napokat.

Nagy Tamás

Ács Lajosnét (balról a harmadik) díszpolgári-, dr. Halász Sándorné dr. Rossmann Hildát pedig posztumusz kitüntetésben részesítették

Fotó: Nagy Tamás

A megjelenteket Beró László polgármester köszöntötte a Szabadidőparkban. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy Almásfüzitő az elmúlt években jó irányba állította szekerét, amikor a turisztikai fejlesztések mellett határozta el magát.

– Úgy gondolom, hogy a turizmusba befektetni jó ötlet és, ha elkészülnek a beruházások a településen, akkor egy olyan gyöngyszemmel gazdagodhat Almásfüzitő, amellyel Komárom mellett a megye nyugati kapuja lehet – emelte ki Popovics György.

A köszöntők után Ács Lajosné díszpolgári címet vett át a polgármestertől. Méltatásában elhangzott, hogy több mint 25 éven keresztül látta el a település könyvtárosi állását, emellett aktívan bekapcsolódott Almásfüzitő mindennapjaiba, tevékenyen részt vett a Füzitői Napok és a Borverseny szervezésében is.

Ezután az önkormányzat posztumusz kitüntetésben részesítette dr. Halász Sándorné dr. Rossmann Hildát, akit idén január végén a település lakói tiszteletüket méltóan kifejezve búcsúztattak el. Az elismerést férje, dr. Halász Sándor vette át. Az eseményen férje és lányai visszaemlékezéseiből készült méltatását olvasták fel.

A folytatásban a TKV fotó- és rajzpályázatának eredményhirdetése következett, majd a Sün Balázs Óvoda apróságai és a Fekete István Általános Iskola diákjai adták elő műsorukat. Emellett számos programmal várták a szervezők a helyi és környékbeli lakosokat. Fellépett többek között Hamza Viktória szabadidomító, és a Retroleum zenekar is.

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezték a főzőversenyt, melyet Mikolasek Gábor és csapata nyert meg, így ők kapták meg az Almásfüzitő legjobb fakanál-forgatója címet. Második helyen Gyarmati József és gárdája, harmadik helyen pedig az Aloxid Vízi­sport Egyesület végzett. A programok mellett arcfestéssel, lufihajtogatással várták a kicsiket és az ácsi Természetjáró Bakancsos Klubnak köszönhetően ugrálóvárral is készültek a szervezők, valamint nem maradhatott el a gyerekek körében népszerű habparti sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában