Arany Lábos Tankonyha

2018.04.26. 08:12

Tankonyhát avattak a főutcai iskolában

Az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola második emeletén hétfőn először volt hangos diákoktól az új, Arany Lábos Tankonyha.

F. K.

A tankonyha a frappáns Arany Lábos nevet kapta

A Konyhafőnök című tévéműsor első évadában versenyzőként megismert, majd zsűritaggá előlépett Wossala Rozina egy órával korábban érkezett a többi meghívott vendégnél a város általános iskolájába az Arany Lábos Tankonyha avatására.

Wossala Rozina vezényelte a szendvicses akciót

Az ünnepség előtt az intézmény tíz, az iskola logójával ékített kötényében sürgölődő diákja akcióját vezényelte. Szendvicseket készítettek. A konyha munkaasztalainak szabadon maradt részeit banánnal, szőlővel, almával, körtével, datolyával, mangóval, eperrel készült gyümölcstálak ékítették.

A tankonyha a frappáns Arany Lábos nevet kapta

Schrenk Péter iskolaigazgató a megjelenteket, köztük Dinnyés István polgármestert, a sikeres pályázat további lehetőségeiről tájékoztatta. A tankonyha kialakítása hatmillió forintba került. A további tizennégy millió forintból már elvégeztek a diákok körében egy dietikus felmérést, ezt egy utóellenőrzés követi majd. Például elkezdődött az a harminchat hetes gyümölcsprogram, amelynek a keretében a diákokat olyan gyümölcsökkel kínálnak az iskolában, amelyek egy részét vélhetően még sokan nem kóstolták. Ez a feltételezés joggal élhet a húszhetes magok akciójára is.

A következő tanévben a tankonyha jelentős szerepet kap a technikaórák, illetve délutáni szakköri foglalkozások helyszíneként is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában