A Te szakmád a Te jövőd

2018.04.08. 07:00

Átfogó fejlesztések lesznek a szakképzésben

A Tatabányai Szakképzési Centrum (TSZC) A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című pályázati kiírás keretén belül több mint 543 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyet az Európai Szociális Alap finanszíroz. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében zajló projekt A Te szakmád a Te jövőd néven ismert.

Petrik József

A kétéves projektidőszakban, amely a pedagógusok továbbképzését is felöleli, nagy hangsúlyt fektetnek a szakképző intézményekben, egyebek mellett az alapkészségek javítására, az alkalmas eszközrendszer fejlesztésére, az iskolai teljesítmény növelésére az egész életen át tartó tanulásra képessé tétel érdekében.

A TSZC Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziumában rendezték meg a szakmai fórummal egybekötött projektnyitó eseményt és tájékoztatót, amelyen Berczellyné Nagy Marianna, a TSZC főigazgatója azt emelte ki, hogy a sikeres pályázat jelentős képzési és infrastrukturális fejlesztést tesz lehetővé. Azt is megemlítette, hogy ebben a munkában jó partnernek bizonyult a megyei kereskedelmi és iparkamara, az önkormányzatok, a kormányhivatal és az oktatási intézmények. Hasonló fejlesztések további hat településen valósulnak meg.

Schmidt Csaba polgármester úgy fogalmazott, hogy napjainkban a jó szakképzésen alapuló tudás gyakorlatorientált átadása elengedhetetlen. Ebbe azonban nem elegendő a munkaadókat bevonni, az oktatási intézményeket fejleszteni, hanem ehhez a fiatalokat is meg kell nyerni.

A szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkárság főosztályvezetője, dr. Hafiek Andrea bemutatta, melyek a minőségi munkaerő-utánpótlás feltételei. Megjegyezte, a szakgimnáziumi rendszer Európában kuriózum, amiből tőkét kovácsolhatunk, ha „erős” képzéssel is megtámogatjuk. Ennek része lehet a 13. évfolyam bevezetése, és az érettségit követő technikusi vizsga.

(Borítókép: Illusztráció)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában