fejlesztés

2018.02.05. 09:59

Modernizálják a dági óvodát

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több 42 millió forintnyi európai uniós támogatásból újulhat meg a dági óvoda.

Walczer Patrik

Steiner Tamás polgármester elmondta, hogy az épületet az 1980-as években, az akkori technológiák alkalmazásával építették meg, de jelenlegi állapota miatt a fenntartási költségek igen magasak, amely a rossz szigetelésű homlokzatoknak, a régi födém- és lábazatszerkezeteknek, valamint az elavult fűtési rendszernek köszönhető.

A munkálatok során a külső falszerkezeteket, a padlásfödémet és a lábazatot utólag hőszigetelik, valamint kicserélik a nyílászárókat is. Az épületbe kondenzációs kazánt szerelnek be, a fűtést radiátoros rendszerrel oldják meg. A tetőszerkezetre napelemeket szerelnek fel, és a világítási rendszert is korszerűsítik.

A felújítást követően az óvodások és a dolgozók is komfortosan érezhetik magukat a modernizált épületben. A projekt jelenleg előkészítési fázisban tart, a közbeszerzéseket tavasszal írja ki az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában