a gyerekek örömére

2018.01.31. 18:56

Holnap kezdik építeni Komárom legmodernebb játszóterét

Egyedi tervezésű élmény- és játékpark épül Komáromban és a megye több településén az elkövetkező két év során.

kemma.hu

A komáromi önkormányzat a Pons Danubii EGTC csoportosulás partnereként több mint 90 millió forint pályázati forrást nyert a projekt megvalósítására. A beruházás a Jókai liget felújításával párhuzamosan zajlik majd.

– A Cultplay elnevezésű pályázatnak köszönhetően összesen kilenc településen létesül játszótér a térségben – mondta el a Helyi Híradóknak Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC társulás vezetője, majd hozzátette: Észak-Komáromban, Gútán, Ógyallán, Vágsellyén és Érsekújváron még 2018-ban, Dél-Komáromban, Tatán, Kisbéren, Oroszlányban pedig várhatóan 2019 első félévében készülhetnek el a tematikus parkok.

Érsekújvár kivételével minden egyes városban egy másik város történelmi nevezetességét mintázó játszótér épül meg. Ezek mindegyike biztonságos, modern és interaktív játszótér lesz, biztonsági szőnyeggel és kerítéssel ellátva.

– Dél-Komáromban az észak-komáromi Öregvár készül el egy interaktív játszótér formájában, melyet az önkormányzat a Jókai liget felújításával párhuzamosan épít meg. A fejlesztésre több mint 90 millió forintot nyert el a városvezetés. A beruházók minden esetben az adott települések, a Pons Danubii EGTC csupán összefogja a projektet – emelte ki Bara Zoltán.

A projektek megvalósítása február elsején indul és két éven keresztül tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában