tutajos

2017.10.03. 07:41

Kalandvágyók, figyelem! Vadregényes vízitúrán vehetnek részt szombaton

A veszélyes helyzetek kedvelői egy izgalmas kihívással nézhetnek szembe október 7-én: a felduzzasztott Által-ér vizén juthatnak el a Dunáig.

kemma.hu/MTI

A tatai Öreg-tó téli leeresztése miatt felduzzasztott Által-éren szombaton 13 kilométeres vízitúrán lehet eljutni a Dunáig – tájékoztatta az eseményt rendező tatai Zöld Sziget Kör Egyesület az MTI-t. A túrára több száz indulót várnak. A távot kenuval lehet a legkönnyebben teljesíteni, de sokan házilag készített járművel szállnak vízre.

A túra Dunaalmásnál ér véget, a hajósokat két keréken is lehet követni az Által-ér töltésén kiépített, aszfaltos kerékpárúton. A kerékpárosok idén forrásbejáró túrán vehetnek részt.

A dunaalmási zsiliptől indulva 5-6 kilométeres kerekezéssel, szakvezető kíséretében ismerkedhetnek a legszebb dunai partszakaszok élővilágával, illetve a környéken fakadó négy forrással.

A tatai mocsarak lecsapolója előtt tisztelegnek

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület idén 22. alkalommal rendezi meg a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezett vízitúrát. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele, valamint a magyar térképészet megalapítása.

Az egyesület honlapján megtalálható az útvonal részletes térképe. A kenuzásra veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról külön fényképes összeállítás tölthető le.

A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában