tanulmányfinanszírozás

2017.10.15. 13:12

Csábító a diákhitel kamatmentes formája

Október elsejétől kamatmentes lett az egyetemisták önköltséges képzésére fordítható Diákhitel2. A részletekről a tatabányai pénzügyi fogyasztóvédelmi iroda vezetője, Szántó Imre számolt be.

Petrik József

Forrás: Shutterstock

A tatabányai pénzügyi fogyasztóvédelmi iroda a Diákhitel2 felvételének vállalásával kapcsolatban is értékes információkkal szolgált. Szántó Imre irodavezető, mielőtt a diákhitelekről szólt volna, kiemelte, hogy az iroda díjtalan szolgáltatásai, tanácsadásai egyre népszerűbbek.

A sikeres oroszlányi, tatai és komáromi megjelenés után az esztergomi járásban is kitelepülnek. Október 25-én a dorogi polgármesteri hivatalban fogadják az ügyfeleket. Novemberben pedig tervezetten Nyergesújfalu lehet a „célállomás”. Ahol akár a diákhitelekről is nyújtanak használható felvilágosítást.

A költségtérítéses képzésre igényelhető Diákhitel2-kamat október elsejétől nulla. A hitelt azok is kérhetik utólag, akik az önköltség díját már önerőből részben vagy egészben törlesztették. A korábban nyújtott hitelek esetében – függetlenül attól, hogy azt még folyósítják vagy már törlesztik – további kamatot nem számolnak fel – mondta az irodavezető.

Akik a 2017–18-as tanév első felében nem igényelték a Diákhitel2-t, azok szeptember 30-ig még megtehették, mert a Diákhitel Központ Zrt. meghosszabbította a kérelmek benyújtási határidejét. A szükséges ellenőrzéseket követően pedig péntektől már meg is kezdik a kamatmentes hitel folyósítását.

A Diákhitel Központ mellett a helyi pénzügyi fogyasztóvédelmi irodán is kapható felvilágosítás a Diákhitelt illetően
Forrás: MW

– Azok a hallgatók, akik ebben a félévben nem kértek Diákhitel2-t, mert az oktatási díjat önerőből kifizették, utólag, október 15-ig a már megfizetett tandíj diákhitelből történő finanszírozását is kérelmezhetik – jegyezte meg Szántó Imre. – Kedvező elbírálást követően ilyen esetekben a hitel folyósításának időpontja október 31-e. Akadnak olyanok is, akik a képzés önköltségének egy részét saját maguk fizették meg, a másik részére pedig Diákhitel2-t igényeltek. Ők szintén kérhetik a már befizetett összeg Diákhitel2-ből történő teljes mértékű finanszírozását. Azt azért nem szabad elfeledni, hogy a fenn említett eljárási szabályok átmeneti rendelkezések, és csak ennek a tanulmányi félévnek a Diákhitel2-igénylésére érvényesek.

A tatabányai iroda nyitvatartása

A tatabányai Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Iroda hétfőn és kedden 8 óra 30-tól 14 óra 30-ig várja díjtalan tanácsadással, banki, biztosítási és befektetési ügyekben egyaránt ügyfeleit. Csütörtökön 10 óra 30-tól 16 óra 30-ig tartanak nyitva a Főtér 6. szám alatti irodában. De a szolgáltatások telefonon is elérhetőek, illetve megbeszélési időpont egyeztethető a 06/20-506-0106, illetve a 06/30-217-3310 telefonszámokon.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában