38 név

2017.08.28. 07:59

Egész Bábolna együtt ünnepelt az Életfánál

Évek óta hagyomány, hogy újszülöttjeit köszönti Bábolna, ilyenkor közösen ünnepel a település apraja-nagyja, és az Életfán kap helyet az apróságok neve.

Nagy Tamás

Korábban a Csemetéink csemetéi parkban minden újszülött nevével egy facsemetét ültettek el, azonban az a terület megtelt. Tavalyelőtt Bábolna vezetése a polgármesteri hivatal előtti parkba állított egy Életfát, amelyre minden megszületett gyermek neve és születési dátuma felkerül egy levélre.

A 2016-ban született gyermekeket és szüleiket pénteken délután köszöntötték a hivatal előtti parkban, elsőként Berkesné Szűcs Ágnes, a Bábolnai Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője, majd dr. Veres Zoltán. Komárom-Esztergom megye megyei jegyzője elmondta, hogy nagy öröm számára, amikor olyan alkalmakon vehet részt, ahol az életet ünneplik. A jegyző azt is elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően Bábolna mintegy egymilliárd forintban részesül, melyből a jövő generációjának megújul a Százszorszép Óvoda és Bölcsőde épülete, sok egyéb más mellett.

Dr. Horváth Klára polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az önkormányzat számára kiemelten fontosak a gyerekek, amely a fejlesztésekben is megmutatkozik.

– Ez a mai ünnepség nagyon örömteli számomra, hiszen 38 kisgyereknek a neve került fel az Életfára, amit pár évvel ezelőtt avattunk fel. 800 levél van ezen a fán, mely Gera Katalin kaposvári szobrászművész alkotása és ezt a 800 levelet szeretnénk az elkövetkező években betölteni – emelte ki dr. Horváth Klára.

További részletek a hétfői 24 Órában.

Címkék#bábolna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában