mi jöhet még?

2017.10.05. 06:01

Vonalzóval vágta nyakon tanárát egy tatabányai diáklány

A 17 éves lánynak nem tetszett, hogy a tanár el akarta venni a cigipapírt és a dohányt, amiből az órán akart cigit tölteni magának. A bíróság már döntést is hozott a lány ügyében.

kemma.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban, az elkövetéstől számított egy hónapon belül, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította a 17 éves lányt, a Tatabányai Járásbíróság pedig az ügyészi indítvánnyal egyezően felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki, elrendelte a pártfogó felügyeletét, és magatartási szabályként azt is előírta, hogy fejezze be a tanulmányait. Az ítélet jogerős.

Keményen indult a tanév az egyik tatabányai iskolában. Szeptember ötödikén a lány egy informatika órán törődött épp minden mással, mint az informatikával: a padtársával beszélgetett, illetve dohányt és cigarettapapírt vett elő hogy cigit töltsön.

A tanár hiába szólt rá, hogy hagyja abba, a lány nem hallgatott rá, ezért a pedagógus két figyelmeztetést követően a cigarettát, illetve dohányt el akarta venni. Ekkor a tanuló felugrott, kiabálni kezdett, majd egy alkalommal, a műanyag vonalzóval nyakon ütötte a tanárt, aki a jogszabályok szerint közfeladatot ellátó személynek minősül, tájékoztatott az ügyészség.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!