videó

2017.12.11. 11:29

Viperával akart elégtételt venni az őrjöngő audis

Egy előzésen húzta úgy fel magát, hogy alig lehetett megfékezni. Tombolása során több mint 150 ezer forint kárt okozott.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 34 éves leányvári férfival szemben, aki október 31-én, 11 órakor Leányvár után a 10-es főúton az előtte haladó lassú jármű előzésébe kezdett, azonban nem vette észre, hogy közben a mögötte közlekedő férfi – a későbbi sértett – szintén előzött. Ennek során a gépkocsik külső visszapillantó tükrei összeértek és megsérültek, ezért mindketten félreálltak.

A férfi dühös és indulatos lett, odament a sértett gépkocsijához és azt ordította, hogy szálljon ki, de ő a kocsiban maradt. Ezután a felindult audis egy viperával rávágott a sértett gépkocsijának szélvédőjére, a motorháztetejére, és a jobb oldali visszapillantó tükrére, közben trágár szavakat használva kiabált. A férfi továbbá tenyérrel ütötte a sértett gépkocsijának vezető ülésnél lévő ablakát, és rángatta az ajtaját. A férfit a sértett gépkocsija mellett álló édesapja próbálta megfékezni. A történteket egy arra haladó autó fedélzeti kamerája rögzítette.

http://data.ugyeszseg.hu/Video/2017/kem_20171207.mp4

A begőzölt sofőr a Suzukiban 156.028 forint kárt okozott: ebben az se tartotta vissza, hogy a sértettel együtt utazott a 8 éves kisfia is, aki az agresszív viselkedéstől nagyon megijedt és sírni kezdett. A férfi cselekménye olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!