állatkínízás

2017.07.28. 09:12

Vádat emeltek a brutális tatai hentes ellen

A Tatai Járásbíróság dönt majd annak a hentesnek a sorsa felől, aki június 7-én egy vágóhídról kiszökött malacnak okozott felesleges szenvedéseket egy fémkampóval.

kemma.hu

Malac a vágóhídon

Forrás: Shutterstock

A Tatai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a hentesként dolgozó 59 éves férfivel szemben. A férfi büntetőjogi felelősségéről a Tatai Járásbíróság dönt.

Egy vágásra váró sertés június 7-én, Tatán kiszökött az egyik vágóhídról. Az elkövető a ládák mozgatásához használatos nyeles fémkampóval a kezében, két munkatársával együtt az állat után szaladt. A disznó az úttesten átérve, egy parkoló autó mögött a kapunál megállt. A férfi utolérte a sertést, majd a fémkampóval kétszer megütötte a fején, melynek következtében az állat elveszítette az egyensúlyát, és az oldalára dőlve a földre rogyott. Ekkor a férfi az el nem kábult állat állkapcsába akasztotta a kampót, és annak segítségével a vágóhídig a földön vonszolta a szenvedő, rúgkapáló, fájdalomtól visító sertést.

A férfi megsértette az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvényben írtakat, magatartása az állattal szemben indokolatlan volt, illetőleg ez a bánásmód a sertésnek szükségtelen fájdalmat és különös szenvedést okozott – tájékoztatta a kemma.hu-t Reszl Ildikó főügyész.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!