Tatabányai gyalogosgázolás

2017.12.10. 11:42

3 lehetőség, amivel megelőzhető lett volna a tragédia

A kórházban életét veszítette az a nő, akit szombat éjszaka gázoltak el a Csónakázó-tó melletti zebrán.

Szűr A.

Ahogy arról beszámoltunk, egy 20 éves sofőr gázolt el a belső sávban egy asszonyt szombat éjszaka, a Köztársaság úton. A 49 éves nő életét már nem lehetett megmenteni, a gondos orvosi ellátás ellenére később a kórházban életét vesztette. A megyei rendőr-főkapitányság több olyan tanácsot is megfogalmazott, amelyekkel megelőzhetőek az ehhez hasonló tragédiák, a balesetek.

  • A járművezetők is mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet
  • Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket
  • Minden esetben várjuk meg, amíg a gyalogos fellép az úttestről a járdára, és soha ne próbáljunk meg mögötte elhaladni vagy kényszeríteni őt a gyorsabb áthaladásra
  •  Szintén fontos észben tartani, hogy a gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie, de ha ezekből egy sincs az úttesten is mehetnek (a forgalommal szemben haladva). A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződéseknél azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

    A téli időszakban még fontosabb számolni a rossz út- és látási viszonyokkal, a közlekedés minden résztvevője tehet a balesetek megelőzéséért.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!