drogügy

2017.07.21. 08:35

Ötmilliós drogfogás Tatabányán: életfogytot is kaphat a két férfi – Videó!

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette javasol vádemelést két férfi ellen.

kemma.hu

Forrás: Shuttersstock

Az elkövetők közel egy éve előzetes letartóztatásban vannak, lapunk is beszámolt a tavaly nyári, ötmilliós drogfogásról.  Az ügyészség a vádiratban fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A két férfi (egyikük 41 éves tatabányai, másikuk 33 éves bicskei) elkövető rendszeresen fogyasztott együtt kábítószert. Az egyik elkövető 2016-ban rendszeresen árult kábítószert más személyeknek.

A két férfi megbeszélte, hogy az egyik budapesti piacról kábítószert szereznek be azért, hogy azt tovább értékesítsék. Az egyik elkövető kartondobozba és italosdobozba rejtve szállította a kábítószert Tatabányára, egy mosodába, ahol azt a nyomozó hatóság lefoglalta. Az elkövetők a mosoda hűtőjének fagyasztó részében is tároltak kábítószert. A rendőrségtől akkor megtudtuk: több mint két kiló amfetamintartalmú kábítószergyanús anyagot szállított a bicskei férfi Tatabányára. 

Dr. Reszl Ildikó arról tájékoztatta a kemma.hu-t, hogy az elkövetőktől a mosodában lefoglalt amfetamin mennyisége a hozzá nem szokott fogyasztó átlagos hatásos adagjának a több, mint háromszáznyolcvanszorosa, így az különösen jelentős mennyiségű. A büntető törvénykönyv alapján a cselekmény öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ezért kiemelt jelentőségű.

Az idén egy bábolnai férfi ügye is nagy felháborodást keltett: ő metamfemtamint árult, amihez grátiszként járt a marihuána. Jú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!