letartóztatás

2018.07.20. 09:25

Az olasz hatóságok fogták el az embercsempészt

Az egyiptomi férfi egy másik embercsempészt bízott meg azzal, hogy ezer euró fejében vigyen át Győrből Ausztriába tíz illegális határátlépőt.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség bűnszervezetben, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta egy egyiptomi állampolgárságú személy letartóztatásának az elrendelését.

Az elkövető egy 2015 júliusában létrehozott bűnszervezet tagjaként, annak vezetőjével együtt 2016 áprilisában megbízott egy harmadik személyt azzal, hogy 1000 euró anyagi ellenszolgáltatásért 2016. április 15-én tíz illegális határátlépőt szállítson Győrből Ausztriába – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A férfi gépjárművet is biztosított a megbízott személynek, aki a tíz embert az M1-es autópályán szállította Nyugat-Európa felé, amikor a rendőrök ellenőrizték a kocsit.

Az egyiptomi férfi Magyarországról ismeretlen helyre távozott, ezért vele szemben a bíróság – az ügyészség indítványára – nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki. Ennek eredményeképpen az olasz hatóságok Milánóban fogták el, majd a magyar hatóságoknak kiadták az embercsempészt.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte az elkövető letartóztatását, mivel megállapította, hogy fenn áll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne.

(Borítókép: Illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!