sörösüveggel támadt

2018.09.19. 07:53

Korábbi ügye miatt három évet kapott a brutális tatabányai rablógyilkosság 19 éves gyanúsítottja

A Kemma.hu információi szerint V. György nagybátyja továbbra is letartóztatásban van a kegyetlen, tatabányai rablógyilkosság miatt: 5000 forintért kellett meghalnia egy 87 éves asszonynak.

Sz. A.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a kegyetlen tatabányai rablógyilkosságnak már csak az egyik gyanúsítottja van letartóztatásban. Ennek az az oka, hogy a fiatalabbik gyanúsítottat, V. Györgyöt időközben elítélték egy másik ügyben.

A fiatalabbik elkövető jelenleg három éves szabadságvesztését tölti, amelyet rablás, lopás és súlyos testi sértés miatt kapott. Nagybátyja,, V. Károly továbbra is letartóztatásban van, azt legutóbb november 5-ig hosszabbította meg a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája.

A 19 éves V. Görgy és társa (akiről a Kemma.hu elsőként írta meg, hogy a nagybátyja) ellen egy 87 éves tatabányai asszony kegyetlen meggyilkolása és kirablása miatt folyik eljárást. Amikor tavaly októberben először elrendelték az előzetes letartóztatásukatm V. Károly azt kiabálta a rájuk váró rokonoknak, hogy „életfogytot kaptam a Gyuszika miatt”, de ez nem volt igaz, hiszen, ahogy most is írtuk, akkor csak az előzetesről döntött a bíróság.

A megalapozott gyanú szerint október 1-jén V. Károly gyanúsított vette rá az unokaöccsét, hogy a közelben egyedül élő, idős asszonytól pénzt szerezzenek. V. György magához vett egy sörösüveget, majd V. Károllyal a 87 éves asszony tatabányai lakásához mentek. A nagybácsi a közelben várakozott, míg unokaöccse a nyitott kertkapun és lakásajtón keresztül bement a sértett lakásába.

Amint belépett a konyhába, szó nélkül odament a szemben lévő falnál elhelyezett széken ülő asszonyhoz, és őt legalább kétszer megütötte a kezében lévő sörösüveggel a fején, majd test szerte bántalmazta őt. A brutalitás támadások lélektanáról Lengyel K. Péter klinikai szakpszichológust is megkérdeztük, minderről kapcsolódó cikkünkben olvashatnak.

A Törvényszék közlése szerint, miután bántalmazta az asszonyt a 19 éves fiatal, a konyhai szekrényből kiemelte annak pénztárcáját, amelyből magához vett egy ötezrest, majd a vérző sértettet magára hagyva távozott a lakásából és nagybátyjával elosztotta a pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában