tekerés

2017.09.26. 16:00

Felfrissíthették ismereteiket a kerékpárosok az autómentes napon

A Nemzetközi Autómentes Nap apropóján KRESZ ismeretfrissítő oktatást tartottak a rendőrök Tatán és Kisbéren – utóbbi helyszínen biciklitúra is szerepelt a programban.

kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu

Az Európai Mobilitási Hét jegyében rendezték meg a hétvégén Kisbéren a Nemzetközi Autómentes Napot, melynek részeként a Petői Sándor Általános Iskolában kerékpáros túrát szerveztek Kisbér és Bakonysárkány között. A túrán 47 felső tagozatos tanuló és 6 pedagógus vett részt.

A túra megkezdése előtt a kisbéri rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottságának titkára, Kozicz Renáta főtörzszászlós kerékpáros KRESZ ismeretfrissítő oktatást tartott. A gyerekek biztonságos közúti közlekedését a Tárkányi Polgárőr Egyesület elnöke, Róth István biztosította.

A rendőrökkel Tatán is lehetett találkozni az autómentes napon, ahol közlekedésbiztonsági előadást tartottak és KRESZ-teszttel várták az érdeklődőket. A programokban résztvevő gyerekeket ajándékokkal jutalmazták.

Az autómentes közlekedést választó kerékpárosoknak megfontolandó alapszabályok a járművük megóvása érdekében:

  • Soha ne hagyja felügyelet nélkül a kerékpárját még egy pillanatra sem lezárás nélkül!
  • Használjon két – minőségi – zárat!
  • Jól látható, forgalmas helyen hagyja a kerékpárt, olyan helyen, ahol a gyalogos forgalomnak legalább minimális visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!
  • Órát, lámpát, kulacsot, pumpát, mindent, ami mozdítható a kerékpáron, vigyen magával! Ezek a dolgok is értékek, vigyázzon rájuk!
  • Fokozott gondossággal tárolja kerékpárját – még zárral is – a lépcsőházak folyosóján, pincéjében!
  • Regisztráltassa kerékpárját a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!
  • (Borítókép: police.hu)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában