nem az első eset

2018.09.20. 17:41

Lehet, hogy szándékosan gyújtották fel a 400 négyzetméteres komáromi telephelyet

Szerda este Komárom külvárosába, egy 400 négyzetméteres, szeméttárolásra használt telepre riasztották a tűzoltókat. A gyújtogatás gyanúja is felmerült.

kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 19-én, 20 óra magasságában tűz ütött ki Komáromban, a Laktanya köznél. Egy szemét, avar és gumiabroncsok tárolására használt telephely gyulladt ki.

A komáromi önkéntes és a hivatásos tűzoltók érkeztek ki a helyszínre. A bejutást nehezítette, hogy a telephely kapuja zárva volt – derült ki a Katasztrófavédelem közleményéből. Az egységek kiérkezése előtt egy csapszegvágóval kinyitották a kaput, a hivatásos egységeknek pedig tűzoltás közben kellett megbontaniuk a kerítést. Az egységek négy gyorsbeavatkozó vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyek kiterjedtek a telephelyen kívülre is. Személyi sérülés és anyagi kár a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem keletkezett.

Az eset során gyújtogatás gyanúja is felmerült, mivel a telephely tulajdonosának elmondása szerint már nem először keletkezett tűz a területen. Az ügyben eljárás indult, ahogy azt is vizsgálják, legálisan tárolták-e a hulladékot a telepen – tudtuk meg Káli Sándortól, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!