gyerekek

2018.07.14. 18:50

Életmódtáborban tanulták meg a biztonság alapjait

Az esztergomi egészségeséletmód-táborban azt is megtanulták a gyerekek, hogy hogyan lehetnek nagyobb biztonságban a szünidőben.

Kemma.hu

Az esztergomi egészségeséletmód-táborban azt is megtanulták a gyerekek, hogy hogyan lehetnek nagyobb biztonságban a szünidőben.

Forrás: police.hu

A GA Medic, a rendőrséggel együttműködve rendezte meg egészségeséletmód-táborát Esztergomban. A táborozó gyerekek egy héten keresztül ismerkedhettek az egészséges életmód alapjaival, az alap egészségügyi ellátásokkal, a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem munkájával.

A résztvevők játékos formában sajátíthatták el a tudásanyagot oktatások, tesztek, gyakorlati bemutató keretében. Az igazi csapatmunkát igénylő játékokban megtanulhatták a csoport fontosságát. A táborozó gyerekek a nyári szünidő veszélyeire is figyelmeztető bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat kaptak a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársaitól.

A résztvevő gyerekek sok hasznos dolgot tanultak meg a táborban
Fotó: police.hu

A tábor záró programjaként a gyerkőcök egy baleseti szimuláción keresztül adtak számot a megszerzett tudásukról. A rendőrség ennek apropóján több bűnmegelőzési tanácsot is megfogalmazott a szünidőre:

  • Feltétlenül beszéljék meg a fiatalokkal, hogy ha valamilyen baj történne, kihez és hová fordulhatnak segítségért!
  • A szülőknek mindig legyen információjuk a gyermek hollétéről, társaságáról!
  • A biztonságos internethasználatra a nyári szünidőben is figyelni kell!
  • Ha gyanús személyre figyelnek fel a lakókörnyezetben, jelezzék az esetet a rendőrségnek! Tudatosítani kell a gyermekekben, hogy lehetőleg soha ne álljanak szóba idegenekkel, ne fogadjanak el tőlük semmit!
  • Amennyiben a gyermek elmegy otthonról, csak a legszükségesebb dolgok legyenek nála!
  • Abban az esetben, ha a kiskorú egyedül megy valahová, ismerje a közlekedési szabályokat és a biztonságos útvonalakat – akár gyalogosan, akár kerékpárral, akár gördeszkával közlekedik!
  • Ha a gyermek az utcán veszélyben érzi magát, kérjen hangosan segítségét a járókelőktől, menjen be egy boltba, közintézménybe, szólítson meg egy egyenruhás rendőrt!
  • Címkék#Esztergom

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában