vádemelés

2018.08.21. 07:18

Nyolc évet is kaphatnak a dílerek, akikről kiderült, mennyit kerestek a drogbiznisszel

Vádat emelt az ügyészség az ellen a három férfi ellen, akik közül ketten 600 gramm marihuánával buktak le Tatabányán.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt három férfival szemben emelt vádat. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az elkövetőket végrehajtandó szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá arra, hogy a bűncselekménnyel szerzett gazdagodást az elkövetőktől vonja el, így az elsőrendű vádlottal szemben 1 millió 20 ezer, a másodrendűvel 102 ezer, a harmadrendűvel szemben pedig 316ezer forint vagyonelkobzást alkalmazzon. Az elkövetők cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a harmadrendű vádlott bízta meg a másodrendűt azzal, hogy vásároljon marihuánát az elsőrendű vádlottól. Erre két alkalommal sor is került. Először 2017 novemberének elején 100 grammot vettek így, amelyet a harmadrendű vádlott értékesített tovább.

A második üzletre is még ennek a hónapban a végén sor került, de már sokkal nagyobb tételben: ekkor 600 gramm marihuána cserélt gazdát Tatabányán. A nyomozóhatóság tetten érte a terjesztőket, és lefoglalta a drogot. Mint kiderült, a másodrendű vádlott százezer forintot kapott azért a harmadrendtől, hogy segített a vásárlás során, és hogy egyszer ő is adott el a drogból.

A főügyész kitért arra is, hogy az elsőrendű vádlott által értékesített kábítószer a csekély mennyiség felső határának több, mint tizennégyszerese volt, de nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát, erre figyelemmel a Büntető Törvénykönyv a cselekményt kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Az elkövetők közül a másod- és harmadrendű vádlott letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság 2017. november 29-én rendelte el, a vádiratban az ügyészség ennek fenntartására tett indítványt, mert továbbra is fenn áll a bűnismétlés veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!